Cosmoprof Worldwide Bologna 2020 gaat digitaal

De 2020-editie van Cosmoprof Worldwide Bologna zal volledig digitaal aangeboden worden.

Na twee achtereenvolgende verschuivingen is de 53e editie van Cosmoprof Worldwide Bologna verschoven naar het voorjaar van 2021.

“Het huidige economische scenario en de noodtoestand van COVID-19 over de hele wereld vereisen dat we Cosmoprof uitstellen tot volgend jaar. Het is een moeilijke beslissing geweest, maar ons belangrijkste doel is nu om de exposanten en exploitanten te beschermen, zodat ze zich op hun best op de markt kunnen presenteren en de meest efficiënte resultaten kunnen behalen”, legt Gianpiero Calzolari, President van de BolognaFiere Group, uit.

De nieuwe data van de beurs worden binnenkort gecommuniceerd. In de tussentijd willen de organisatoren van Cosmoprof hun inspanningen maximaliseren om de verbinding tussen producenten en kopers te vergemakkelijken en zo “de sector nieuw leven in te blazen”.

Als een van de nieuwe projecten die gericht zijn op het herstel van zakelijke relaties, zal Cosmoprof Worldwide Bologna van 4 tot 10 juni 2020 WeCosmoprof presenteren, een digitaal initiatief, georganiseerd met de steun van het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en ITA – Italiaans Handelsagentschap, en in samenwerking met Cosmetica Italia – Personal Care Association.

De 53e editie van Cosmoprof Worldwide Bologna is verschoven naar het voorjaar van 2021 en een digitaal initiatief genaamd WeCosmoprof wordt georganiseerd van 4 tot 10 juni 2020.

WeCosmoprof zal beschikbaar zijn voor exposanten, kopers, distributeurs en retailers uit de Cosmoprof gemeenschap.

Wat kunnen we verwachten?

– Match-making diensten van de Cosmoprof My Match software

– virtuele ruimtes waar men een preview kan krijgen van nieuwe producten en zelfs kunnen onderhandelen over bestellingen en contracten

– Toegang tot de CosmoTalks Virtual Series, met een gedetailleerde update van de marktevolutie met maar liefst 30 webinars

– Toegang tot een exclusieve digitale catalogus van producten, met bijzondere aandacht voor de producten die voor het eerst op de markt worden gepresenteerd.

“WeCosmoprof is onze concrete bijdrage aan de herstart van de economische activiteiten voor exposanten en exploitanten in onze gemeenschap”, besluit Enrico Zannini, General Manager van BolognaFiere Cosmoprof.